Anti-aging medicina: Revolucionarni pristup dostupan u Srbiji!

Dr Klod Dale (dr Claude Dalle), Predsednik Svetske asocijacije antiejdžing medicine (World Society Interdisciplinary AntiAging Medicine), održao je u Opštoj bolnici MediGroup predavanje na temu najnovijih trendova i dostignuća iz oblasti anti-aging medicine u svetu, pod pokroviteljstvom Evropske akademije nauka.

Dr Dale došao je u Beograd na poziv prof. dr Jane Batsialou (Ioanna Batsialou), lekara specijaliste i vodećeg stručnjaka estetske medicine, mezoterapije i antiejdžing medicine. U okviru svog predavanja, dr Klod Dale je posebnu pažnju posvetio je 4P medicini.

Foto: PR, (dr Klod Dale (dr Claude Dalle))

4P je inovativni pristup antiejdžing medicini koji ne podrazumeva invazivne metode na spoljašnosti našeg tela, već personalizovan program prilagođen pacijentu u skladu sa njegovim analizama i potrebama, što podrazumeva spajanje antiejdžing medicine sa drugim granama – kardiologijom, fizijatrijom, nutricionizmom, genetikom, endokrinologijom, neurologijom, opštom medicinom. Takođe, dr Dale dodaje i da je to program koji nema za cilj usporavanje starenja, već prevenciju bolesti i dug i zdrav život pacijenata.

 

Foto: Lična arhiva

 Tokom svog predavanja, doktor nam je otkrio i nekoliko vrlo zanimljivih namirnica koje se preporučuju u poodmaklim godinama:

  • Nemojte da jedete velike ribe, uvek pre odaberite male;
  • Pijte kafu, a manje drugih stimulansa i medicinskih antibiotika;
  • Jogurt i sir neka budu zamena za mleko…

Na moje pitanje koje su TO godine, on je rekao da do 25-e možemo da jedemo šta god želimo, a do 30-e žene ne moraju da koriste anti-aging kreme i serume.

+ SAVETI:

  • Pozabavite se viškom kilograma u predelu stomaka, u tom delu tela nije razlog za gojenje usporen metabolizam i starenje;
  • Sportskim aktivnostima takođe možete da regulišete prerano starenje, dok su osobe koje nisu fizički toliko aktivne najviše izložene preranom starenju. Zanimljivo je da bavljenjem tenisom ima najviše, a trčanjem i fudbalom vrlo malo uticaja na održanje mladolikosti i vitalnosti;
  • Štetnost po vašu kožu u toku izloženosti suncu možete ublažiti konzumiranjem zelenog povrća, avokada, jogurta i ostalih namirnica koje su saveznici u održavanju blistavog tena, spolja i iznutra.

 

Foto: PR

Predavanju je prisustvovao i ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar. On je istakao da je antiejdžing medicina oblast sa velikom perspektivom, pre svega kada je reč o medicinskom turizmu i naglasio da će razvoju tog segmenta ministarstvo i Vlada pružiti punu podršku.

Goste je pozdravio i generalni direktor „MediGroup”, Dejan Pešić. On je poručio da je sa oko 400 hiljada pacijenata i više od pola miliona obavljenih procedura na godišnjem nivou i do sada uloženih 40 miliona evra u opremu, edukaciju zaposlenih i vrhunski nivo usluge za pacijente, MediGroup teži da postane vodeći privatni provajder zdravstvenih usluga u regionu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *