Od istraživanja pustinje do stvaranja mode!

U okviru tradicionalnog modnog događaja BELGRADE FASHION NIGHTS, u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država, u subotu uveče organizovana je NOĆ AMERIČKE MODE u sklopu koje je prikazana revija poznate Američke modne kuće, NICHOLAS K. Najpre ću vam reći nešto više o ovom duu, a potom i prikazati modele sa revije i kako sam ih ja doživela.
FOTO: PR
Nicholas i Christopher Kunz, tvorci brenda Nicholas K, su odrasli u netaknutoj prirodi Arizone i svoje detinjstvo proveli u istraživanju pustinje i robustnog kanjona ROCKIES. Paralelno sa prirodom u podnožju Santa Catalina-a, brat i sestra su stekli afinitet za  istraživanje i duboko ukorenjenu želju za konzervaciju. Rođeni od rusko-kineske majke i nemacko-irskog oca, izmešanih kultura, shvataju različitosti koja stvara nezasitu glad za putovanja i jak osećaj prema netaknutoj prirodi.
Nicholas je razvijala svoj talenat tokom srednje škole, oduvek želeći da postane dizajner, a potom studirajući skulpturu, crtež, i tkanje na Michigan’d Interlochen art academy. Kasnije studije završava u Njujorku i Firenci. Praksu stiče u DONNA KARAN  kompaniji, u radu sa John Varvatos-om, kao i brendovima Calvin Klein, Tommi Hilfiger i POLO JEANS. Bogato iskustvo dovelo ju je do kreiranja sopstvene linije.
Tokom čitave svoje karijere radi na smanjivanju jaza izmedju muške i ženske garderobe, što je stvorilo prepoznatljivu estetiku NICHOLAS K.
FOTO: PR
Njen brat, Christopher, je rane godine proveo na radu u Los Alamos National Laboratory. Stekao je Masters diplomu u marketingu i finansijama, ali Christopher je ostao dizajner i konstruktor u srcu. Njegova strast je dizajn proizvoda, u čemu mu pomaže urođen talenat za zanatstvo.
2003. Nicholas i Christoper sele se u New York, sa idejom stvaranja kolekcija u tandemu. Prave kolekcije koje su odraz njihovog ranijeg života u prirodi, ali prilagodjenu gradskim nomadima. Sa sedištem u Tribeca, NICHOLAS K otvora New York Mercedes-Benz Fashion Week poslednjih deset sezona.
FOTO: PR

Čitavom kolekcijom oseća se jačina i snaga žene! Njena odlučnost, nezavisnost i moć nad promenama. Njeno prilagođavanje na svim kontinentima, svim predelima prirode i najvećoj gradskoj vrevi.

Kaiševi umeju da ogrube kompletan look, stoga je marama identične nijanse i materijala odličan način da oplemenite kombinaciju i iznesete je sa lakoćom, bez stege. Umeće žene je da iskomplikuje i kada ne treba, ali može i da uprosti stvari vrlo elegantno. Takođe, na fotografiji desno, vidimo jedan potpuno novi model torbe, plus size pederuše, čiji je sportski izgled podržao kačket, a lepršavi materijali ostalih komada zadržali žensku razdraganost. Primećujemo da su i šešir i kačket otvoreni na vrhu, što daje slobodu vašoj frizuri.

FOTO: PR

Potom smo otišli na peščanu plažu u svilenkastom šorcu i lepršavoj tunici koja može poslužiti i kao haljina. Svaki komad je jednobojan, ostavlja vam prostora za dalju igru u kombinovanju i to je ono što daje draž čitavoj kolekciji. Idealan šešir kada želite da se sakrijete od svega i svih, uz pridodatu maramu kojom prilagođavate obim kruga vašoj glavi.

Još modela možete pogledati u galeriji, nadam se da ćete i vi osetiti jačinu i snagu svih komada koju smo svi prisutni imali priliku da gotovo opipamo u vazduhu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *