Zavirite pre svih u robnu kuću IKEA u Srbiji (VIDEO)

Robna kuća IKEA zvanično otvara svoja vrata 10. avgusta u Srbiji, ali 5. avgust je bio rezervisan za predotvaranje i testiranje ažurnosti, kompletnog tehnološkog procesa i zaposlenih. Mogli su da prisustvuju svi koji su dobili pozivnicu, a ja sam sa sobom povela mamu i ludo smo se zabavile!

U ovom tekstu ću vam dati par ključnih informacija specifičnih za IKEA radnju u Srbiji, iako kada uđete u nju imate osećaj kao da ste ušli u bilo koju IKEA radnju na svetu. Prvo, kako da stignete bez sopstvenog prevoza: možete otići taxijem i to će vas koštati oko 2000 dinara, u zavisnosti od gužve, ako idete sa Novog Beograda, a tu je i nova linija autobusa broj 70 koja vodi sa Bežanijske kose sve do robne kuće IKEA na adresi Bubanj potok bb. Putanju i vreme polaska sa oba kraja možete pogledati ovde.

Na samom ulazu dočekaće vas ljubazno osoblje koje će vam podeliti prvi par vreća, kao i kompletan putokaz kroz robnu kuću. Tačnije, ljubazno osoblje je na svakom koraku. Prilikom stavljanja zidne lampe u svoju korpu, prišla mi je radnica, bez da sam je bilo šta pitala i uputila me na jedine sijalice koje su namenjene za tu vrstu lampi, nenapadno i veoma fino.

U prizemlju se nalaze kafeterija, prodavnica brze hrane i prodaja slatkiša i zamrznutih namirnica, kao i igraonica za vaše mališane. Popevši se na prvi sprat, možete odmah otići na deo prodajnog prostora (spuštanjem na stepenice s druge strane u prizemlje) ili na deo nameštenih kompletnih enterijera. Koliko detalja i umerenosti! Taman kad pomislim da neki deo odlazi u kič, desi se neka mnogo kul stvarčica koja potpuno preobrati dojam. Mala napomena, sve stvari možete naći u prodajnom prostoru sem pojedinih koje se nalaze na dečijem odeljenju, naravno – mom omiljenom! Pored dečijeg odeljenja, najviše su mi se svideli klasični enterijeri kao i oni ukrašeni zelenilom i drvetom.

Možete i odmah otići u restoran za šta će se, pretpostavljam, muški deo ekipe i odlučiti. Očekujem da se IKEA restoran malo prilagodi srpskom meniju, a do tada uživajte u švedskim ćuftama, mariniranom lososu, a obavezno probajte i švedsku pitu od jabuka!

Imate mogućnost da sami kreirate ugaonu garnituru, police i druge delove nameštaja, kao i da se obratite za pomoć prilikom formiranja istih. Posebnu pogodnost imaće svi članovi IKEA FAMILY programa, o kom više možete pročitati ovde. Svoju karticu možete izvaditi na licu mesta svakog dana od 10 do 21h. IKEA wifi vam je dostupan sve vreme, a najbolji domet ima u prizemlju.

Sve o čemu sam vam govorila i mnogo više možete pogledati u narednom videu, čuti jedno 10x MAMAAA, vidi!!! i skopčati neke DIY fore koje sam vam prikazala sa samog sajta robne kuće IKEA. Nadam se da će vam se dopasti i da će vam ovaj tekst poslužiti kao dobar vodič kada dođete po svoju blue bag!

… čisto da se ne osećate prvi put po ulasku kao ćure u magli, što bismo mi u narodu rekli. 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *