Trend ili zabluda? – Milica Jevtić vam otkriva istinu o 5 must have beauty proizvoda!

Nedavno sam vam pisala o četiri proizvoda bez kojih ne bih mogla da zamislim leto, naglašavajući da vas njihova namena neće iznenaditi. Trenutno postoji toliko beauty blogerki koje reklamiraju proizvode iz različitih razloga, a mene je zanimalo da se posavetujem sa profesionalnim beauty trenerom i ogolim misteriju nekih proizvoda i saznam njihovu svrhu.

Milica Jevtić, glumica i beauty trener

Sagovornik za ovu ključnu temu bila je Milica Jevtić, glumica i nagrađivani beauty trener. Svoju glumačku karijeru vrlo uspešno gradi i sasvim sam sigurna da ste je već prepoznali iz aktuelnih domaćih filmova i serijskih ostvarenja. Svet nege i šminke je njena druga ljubav, a svoje usavršavanje na tom polju gradila je na priznatim institutima u Rimu i Parizu. U ovom tekstu, Milica će vam otkriti primenu pet proizvoda za negu lica, kako da ih zamenite sastojcima iz kuhinje, kao i da li se bez njih može i zašto ne. Nakon čitanja ovog teksta, obavezno pogledajte i Milicin blog, jer samo ozbiljne žene koriste ozbiljnu šminku, a i sada znate u koga možete da imate najviše poverenja što se tiče referenci kozmetičkih proizvoda.

 

 

Prvo pitanje odnosilo se na piling za usne: Koliko je zaista koristan i čemu služi?

  • Piling za usne je koristan pre svega kada nam usne ispucaju. Njime ćemo brže I lakše mehanički odstraniti mrtve čestice (baš kao što tretiramo i kožu lica i tela kada se peruta). Sad, odgovor na pitanje koliko je baš neophodno da to bude kupovni piling za usne je možda više stvar ličnog izbora. Ukoliko niste u mogućnosti da finansijski ispratite kupovinu I pilinga za usne, možete se poslužiti pripremom pilinga u kućnoj radinosti: šećer, so, vazelin ili šećer i med. Napravite smesu od sastojaka koje imate i volite, utrljajte preko usana I isperite.

Savet plus: Redovnim prelaskom preko usana četkicom za zube možemo održavati usne glatkim i hidriranim. Deblji sloj balsama za usne ili med namazan na usne preko noći će takođe lepo poslužiti da se usne hidriraju i budu meke.

Mr.Black crna maska za lice, mrblack.rs

Drugo pitanje vezano je za čuvenu crnu masku: Da li je ona samo mit ili ima posebne karakteristike?

  • Crna maska služi kao I svaka druga peel off maska za lice. Dakle, uklanja površinski sloj izumrle kože koji svakako treba da se skine kako bi koža prodisala. Često peel off maske preporučujem ženama koje imaju osetljivu kožu, kao i mlađima sa aknoznom kožom jer su blaže za lice nego pilinzi, a imaju istu namenu. Konkretno crna maska je jača verovatno zbog sastojaka i može više da zacrveni osetljiviju kožu, ali da će baš kao na reklami da izvuče mitisere – bojim se da neće!

Savet plus: Ukoliko baš imate problem sa mitiserima I masnom kožom, rešenje pronađite kod dermatologa.

 

Treće pitanje je ustvari jedna nedoumica. Zanimala me je razlika između dnevne i noćne kreme, imaju li one ustvari istu svrhu?

  • Kada pričamo o kremama za dan i noć najvažnije što treba da se usvoji jeste da dnevna krema može da posluži i za noćnu negu, ali noćna krema ne sme da se koristi preko dana. Sad će odmah mnoge da me napadnu pitanjem kako koža zna da li je dan ili noć? Možda ne zna koža, ali znaju sastojci iz noćnih krema i u kontaku sa suncem mogu da vam naprave dodatne probleme i upravo iz tog razloga je važno paziti šta koristimo preko dana. Ako na vreme počnemo sa negom kože i pravilno se negujemo, tek u poznijim godinama ćemo realno imati potrebu za noćnim kremama koje su uglavnom jačeg sastava i teksture. Opet se vraćam da smo, kao potrošačko društvo, skloni da se zalećemo i kupujemo nepotrebne proizvode, a ne znamo da nam za pravu negu i zdravu kožu treba samo kontinuitet i volja. Kada pokušam da objasnim šta ja to radim i čime vas to savetujem na svojim radionicama za negu kože i make up, dobijam osude kako uzimam ženama pare za nepotrebne savete i tehnike. Odmah ih demantujem činjenicom da mnoge žene na prvom času ne umeju pravilno da stave kremu za lice, kao i da njihova nega kože lica nije pogodna za njihov tip kože i starosno doba. 

Savet plus: Ne budimo nacija koja voli da se pravi pametna kako sve zna i u sve se razume, jer, naravno uvek padnemo kod sitnica. U svoje usavršavanje I edukaciju sam uložila 20 godina, dosta je to vremena i novca na kurseve, treninge i brojne preparate. Znam koliko znam, a posebno sam svesna koliko toga tek treba da učim i da se svakodnevno informišem o novim preparatima, inovacijama u tretmanima i slično, kako bi svaka žena imala od mene konkretan savet namenjen pre svega za nju i njeno stanje kože, a ne nešto što je uopšteno i piše na ambalaži.

Panda’s dream Stick, Sephora

Četvrta stavka je Panda’s stick za rashlađivanje kapaka: Kupiti ovaj proizvod ili držati kašiku u zamrzivaču?

  • Panda’s stick za hlađenje podočnjaka služi pre svega da ujutru smanji otečene podočnjake. Da, može da nam posluži i hladna kašika, ali panda’s stick ili neki drugi sličan proizvod ima dodatne sastojke koji će ujedno i hidrirati područje oko očiju, redovnom upotrebom, kao i blago posvetleti taj deo ukoliko neko ima tamne kolutove.

Savet plus: Hladnom kašikom nećemo uspeti dodatno da negujemo područje oko očiju, što možemo uspeti jednim od ovih stickova.

 

Mineralizovana termalna voda, Vichy

I finalno, peto, pitanje odnosi se na sve veći trend – mineralizovanu termalnu vodu: Da li je bolje njom ispirati lice, kako kažu mnogi dermatolozi, ili običnom vodom?

  • Termalna voda je mineralizovana voda koja ima višestruku namenu tako što hidrira kožu i umiruje upalne procese i alergije na koži. Naravno da je idealno umivati se termalnom vodom, ali nažalost budžet će to osetiti, te je moj savet da posle čišćenja lica koje završite micelarnom vodom, naprskate na lice i termalnu vodu i onda nanesete kremu na lice. Termalne vode u vrelim danima mogu da vas spase i rashlade tako što ćete više puta u toku dana naprskati lice. Slobodno prskajte lice i kada nosite šminku, šta više – u toku dana osvežiće vaš make up i poslužiće i kao blagi fixator za šminku.

Savet plus: Obožavam Vichy termalnu vodu i zaista je preporučujem, posebno dok ne dođemo u zrelije godine, kao noćnu negu lica. Par puta pred spavanje je naprskajte na lice i videćete promenu vrlo brzo.

Volim ovakve razgovore u kojima shvatim koliko ne znam i koliko moram da se trudim i istražujem. Hvala Milice na prenetom znanju, to je dragoceno! Do nekog narednog ćaskanja, pratimo savete i novine na www.milicajevtić.com!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *