Ana Ivanović: Pomaganje drugima nije povezano sa bogatstvom

Ana Ivanović, nacionalna ambasadorka UNICEF-a u Srbiji još jedna je od javnih ličnosti koja se pridružila kampanji Wanna Give: Jer je tuđa sreća moja sreća. U svojoj video priči, Ana naglašava koliko je bitno da decu naučimo da saosećaju sa drugima, da je bitno da javne ličnosti budu dobar primer, ali i da altruizam nije povezan sa materijalnim.

Javne ličnosti imaju veliki uticaj na sve delove društva, posebno na decu. Zato je veoma važno da budu svesni svoje odgovornosti. Sva istraživanja o kulturi davanja potvrđuju da u društvima u kojima postoji tradicija davanja i solidarnosti to doprinosi blagostanju cele zajednice. Kultura davanja nije u koleraciji sa bogatsvom neke zemlje. Prema svetskom indeksu davanja, među prvih 10 rangiranih zemalja su i Indonezija, Šri Lanka, a prvo mesto zauzima Mjanmar” kaže Ana.

Ana Ivanović je  obnovila sporazum o saradnji  sa UNICEF-om u Srbiji. Nakon desetogodišnjeg uspešnog angažovanja, ona će nastaviti da se podrzava  programe UNICEF-a koji se bave prevencijom nasilja i osnaživanjem dece, posebno devojčica.

“Važno je da deca od najranijeg perioda nauče da dele, da pomognu drugarima u nevolji, da razviju empatiju. Deca najbrže uče upravo u najranijem uzrastu i važno je da u tom dobu kroz igru i učenje, steknu navike koje će im ostati za ceo zivot. Nastojim da dam dobar primer kao vrhunski sportista i javna ličnost. Uživam da učestvujem u radionicama, da razgovaram sa njima i da im prenesem najznačajnije vrednosti koje sam stekla i kojima se lično rukovodim. Ličnim donacijama sam direktno i podržala program prevencije nasilja u školama, kao i programe pomoći u vanrednim situacijama” izjavila je naša najtrofejnija teniserka.

 

UNICEF u Srbiji i WANNABE magazin vec  godinu dana sprovode  kampanju WannaGive – jer je tuđa sreća i moja sreća sa ciljem promovisanja humanosti i lepote davanja. Ambasadori UNICEF-a i poznati glumci, muzičari i TV lica, poput Nebojše Glogovca, Nataše Miljković, Aleksandra Radojičića, Jelene Gavrilović, Bojana Perića i drugih, govorili su, kroz seriju video intervjua, o značaju darivanja, solidarnosti i altruizmu.

Ukoliko i vi želite da nas podržite kroz redovne mesečne donacije i priključite se brzorastućem Klubu prijatelja UNICEF-a, pošaljite SMS  sa sadržajem „100“ ili „200“ na broj 9656. Detaljnije o Klubu prijatelja UNICEF-a pročitajte ovde.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *