Saveti dermatologa: Najbolji tretmani lica za hladnije dane

Koža lica je deo tela o kom žene najviše vode računa. Kako se ona drugačije tretira u odnosu na starosno doba, tako je to slučaj i prilikom promene vremena. Kontinentalna klima koja vlada u našim krajevima nas dodatno podseća na nezapadanje u rutinsku negu kože lica, iz koje se lako i isključimo, već da je moramo smenjivati u zavisnosti od vrlo izražene promene godišnjih doba.

Stiže nam zima a sa njom i agresivniji tretmani na našoj koži lica, s toga smo se posavetovali sa dermatologom dr Jovanom Pelemiš specijalizovanog medicinskog centra XENIA o najefikasnijoj nezi lica, kao i inovacijama u domenu kozmetičkih tretmana i proizvoda.

Glumica Milica Milša u Xenia medicinskom centru

Jedan od ključnih tretmana za jesenju negu lica, otkrila nam je dr Jovana da je upravo hemijski piling – Odličan piling za jesen, ako želite da ubrzate oporavak kože nakon letnjih meseci, dubinskom eksfolijacijom. U Xenia centru radimo sa dva velika brenda, Mediderma i Neostrata. Tretmani ovim kiselinama daju sigurne rezultate, bezbolni su i nisu toksični za kožu. Mogu se raditi na licu, dekolteu, vratu, grudima, leđima ili rukama. Tretman hemijskog pilinga treba sprovoditi u kontinuitetu (6-8 tretmana sa razamakom od 3-4 nedelje) što u kombinaciji sa adekvatnom kućnom negom dovodi do obnavljanja kolagena i elastičnih vlakana, zatezanja kože i značajnog poboljšanja tena.

Pored adekvatnog postupanja prema vašoj koži lica, nakon prvo ispitane hidratacije i elastine iste, u ovom medicinskom centru mislili su i na ubrzani tempo života stoga su razvili tzv tretmane u pauzi za ručak – Pratimo svetske trendove te i mi primenjujemo instant tretmane u trajanju od pola sata, koje preporučujemo da se rade jednom nedeljno, gde će Vaša koža biti osvežena, a njena tekstura znatno poboljšana. Kako koža stari, njena tekstura postaje sve grublja, a obnavljanje ćelija je usporeno. Ovim tretmanima regenerišemo, budimo kožu i uklanjamo sve nečistoće i mrtve ćelije, lagano polirajući kožu, vraćamo joj sjaj i mekoću. Visoko potentni aktivni sastojci imaju veliki značaj u regeneraciji i stimulaciji ćelija, pojasnila nam je dr Jovana.

FOTO: Xenia medicinski centar

Adekvatno čišćenje lica je ono što predstavlja glavni preduslov za negovanu kožu lica, a devojke vrlo često to ne učine i odlaze na spavanje sa šminkom na licu. Nakon čišćenja potrebno je da odaberemo odgovarajuću kremu za hidrataciju, u čemu vam pregledom vaše kože može pomoći upravo dr Jovana u medicinskom centru Xenia.Dodatna preporuka za ove hladnije dane jeste i korišćenje preparata sa fotoprotekcijom ukoliko se izlažemo suncu, naročito tokom odlaska na planinu. Endocare Hi –tech anti-age liniju za negu kože na bazi biološki aktivnih faktora rasta, naučno potvrđenim od strane najprestižnijih istraživačkih centara i preporučenih od vodećih evropskih i svetskih dermatologa, estetskih lekara, plastičnih hirurga i farmaceuta

U vremenu preplavljenosti tretmana za lice dolazi do zabune oko izbora adekvatnog. Ono što nam iz ovog estetskog centra predlažu jeste mezoterapijski tretman sa Nanopore aparatom. – tretman Nanopore aparatom omogućava lifting lica, otklanja bore, smanjuje pore, vraća koži blistavost i svežinu i poboljšava izgled kože već posle prvog tretmana.  Nanopore aparatom možemo tretirati i ožiljke od akni, duboke pušačke bore kao i strije. Tretman završavamo Endocare Tensage ampulom, koja predstavlja koncentrovani serum za ekspresnu regeneraciju kože lica, vrata i dekoltea., rekla nam je dr Jovana dodavši da se ovim tretmanom vraća blistavost i jedrina naše kože lica i da je najadekvatniji za žene čije radno mesto iziskuje konstantno nanošenje šminke u većoj količini.

Kako vi vodite računa o svojoj koži lica i da li ste isprobali neke od navedenih tretmana? 🙂

 

*Xenia Centar je specijalizovani medicinski centar posvećen nezi Vaše kože, u kojem Vam se nudi širok izbor tretmana za negu lica i tela pomoću najsavremenije tehnologije renomiranih svetskih proizvođača.
U saradnji sa doktorima Evropske laserske asocijacije i udruženjem dermatovenerologa Srbije pružaju tretmane najboljim proizvodima koji su danas dostupni i aparatima poslednje generacije.*

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *