Patricija Guči: Modi u Srbiji nedostaje ženstvene elegancije

U toku je deveti po redu Serbia Fashion Week u okviru kog je počasna gošća Patricija Guči, praunuka velikog Guča Gučija, osnivača ove velike modne imperije. Ona je nedavno objavila treću po redu knjigu, svoju biografiju. Ova knjiga koja govori istinu o jednoj uspešnoj dinastiji, otkriva svaku misteriju u vezi za tragedijom koja je zadesila njenu porodicu 1995. godine i prikazuje nam njihov porodični put do uspeha. Njena biografija se nalazi u prodaji u svim Delfi i Laguna knjižarama po ceni od 430 rsd.

Patricija je na ovoj promociji razgovarala sa Jelenom Bačić Alimpić, koja je takođe otkrila impresije o knjizi, kao i sa Svetlanom Horvat, predsednicom festivala Serbia Fashion Week. Jeleni se knjiga posebno dopala zato što nije reč samo o Gucci porodici kao modnom brendu, već je reč o međuljudskim odnosima, jakoj sponi između oca i ćerke i vrednostima koje se prenose s kolena na koleno. Patricijina najveća borba vodila se oko postavljanja žene na mesto koje ima osnovnu vrednost u hijerarhijskoj lestvici, koja nije zadužena samo za održavanje porodice na okupu, već i na čvrstini i preduzetničkom umeću i snazi. Paolu Gučiju, Patricijinom ocu najveća inspiracija bili su konji i njihova lepota i snaga galopa, a potom i ptice koje vrlo često spominju u knjizi. Nakon ove promocije dobila sam neopisivu želju da ovu biografiju već u toku ove noći pročitam u jednom dahu.

Nakon predstavljanja same knjige, Patricija je istakla da je uživala u prethodnoj noći i programu Serbia Fashion Weeka, kao i to da modi u Srbiji nedostaje one ženstvene elegancije bez preteranih detalja i modnih dodataka.

“Ženska elegancija je u jednostavnosti, vrlo često zaboravite da je manje više.

S obzirom da je Patricija istakla da kaskamo za svetskom modnom scenom upravo zbog tog isticanja elegancije na neki više kič način, moje pitanje se samo nametnulo, a glasilo je: Šta biste savetovali mladim ženama, kako da dosegnu žensku eleganciju na najvišem nivou? Njen odgovor je bio vrlo jednostavan, i drago mi je što sam ga već bila svesna, a to je da se elegancija krije u prirodnosti same žene. Isticanjem svoje jednostavnosti i prirodne lepote, mi smo najelegantnije i dodatni aksesoari su samo nega i briga o nama samima. Takođe, na pitanje iz publike koji je njen omiljeni modni brend, otkrila je da obožava Hermes torbe i smatra da identitet tog brenda najviše prezentuje prave vrednosti.

Patricija Guči je žena koja strogo predstavlja vrednosti svoje države, Italije. Stoga mi se mnogo dopala i jednostavna Cruciani narukvica na njenoj levoj ruci, do ručnog sata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *