Sve što treba da znate pre prvog tretmana epilacije laserom!

Dugo sam čekala da neko od mojih bliskih prijatelja ili blogerki koje pratim isprati ovaj tretman lepo i detaljno, ali se to nije desilo. Stoga smo dr Jovana Pelemiš, iz specijalizovanog medicinskog centra XENIA i ja napravili saradnju kojom ću ispratiti svaki tretman epilacije laserom obavljen kod njih u estetskom centru. Ovi tretmani iziskuju hladnije vreme, neizlaganje suncu i iz tog razloga mislim da je jesen idealno vreme da otpočnete tretman kojim se postiže trajno otklanjanje dlačica sa željenih predela.

Ključno što treba da znate jeste da je, prilikom prvog dolaska na ovaj tretman, potrebno da dođete neizdepilirani, kako bi vam dr Jovana utvrdila tip kože i dlačica, te time odredila i parametre vašeg individualnog tretmana. Takođe, poželjno je da se dve nedelje pre dolaska niste epilirali, već isključivo brijali. Po dolasku u Xenia centar najpre sam popunila upitnik, kako bi zadužena doktorka bila sigurna da neću imati neželjene reakcije na sam tretman laserom. Potom je dr Jovana je obeležila belim kreonom regije, a zatim brijačem otklonila dlačice, a onda i nanela gel preko koga je započet sam tretman.

Prvo mi je uradila tretman na predelu ispod kolena i prva reakcija je bila AU PA OVO BOLI! A onda se setim da sve što ima nekog efekta mora malo da boli, pa sam junački istrpela. Potom smo prešle na prepone i to je zaista mnogo bolelo, budite spremne, mada i za to je dr Jovana rekla da zavisi od tipa same dlake i kože, da je intenzitet bola ustvari individualan. Moja koža je zaista mnogo osetljiva, a dlake su mi od tinejdžerskih dana i početka uklanjanja istih stvarale probleme. Moje dlake su sklone urastanju i iritaciji kože, a potom i flekama koje ostaju nakon upalnog procesa urasle dlake. Na moje veliko oduševljenje, aparati koje koriste u Xenia centru imaju dodatak koji neutrališe i te tamnije površine koje su ostale na mojoj koži. Tretman se izvodi ELOS tehnologijom, a detaljnije o samoj tehnologiji i laserima možete pročitati u prva dva pasusa OVDE.

Sada, nakon tretmana, nedelju dana ne bih smela da se izlažem suncu, da odlazim u solarijum, saunu, teretanu i bilo šta što će izazvati dodatnu iritaciju kože. Dlačice će nastaviti da rastu još neko vreme, od 7-14 dana, a zatim će same ispasti. Nakon toga će nastati pauza u rastu dlaka, i pojaviće se oblasti bez dlaka, što će značiti da je tretman bio uspešan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *