Reci mi šta si u horoskopu i ja ću ti reći koja je hrana idealna za tebe

Da li verujete u astro prognoze i da li ste razmišljali o povezanosti hrane i astrologije, kao i o tome na koji način uskladiti funkcionisanje organizma, temperament ili metabolizam sa izborom namirnica? Nedavno nas je Zlatiborac, u susret praznicima, uputio kako da se zagledamo u zvezde i priredio nam astro večeru otkrivši nam idealne zalogaje za svaki horoskopski znak.

Da se ja pitam, prvo bih vam govorila o hrani za vodolije, ali hajde da ostanemo dosledni redosledu iz menia:

  1. Blizanac

Blizanci su očarani laganim, malim zalogajima. Sve što se može pojesti „s nogu“ je njihov izbor! Obožavaju kanapee, i sve što je od lisnatog testa.

Predlog autentičnog zalogaja za Blizance

Tartlete sa kremom od dimljenog sira sa Zlatiborac svinjskom pečenicom

2. Bik

Bikovi su najveći gurmani zodijaka, a kao takvi zahtevaju da hrana bude pravo remek delo! Slatkiši su im omijena stavka, posebno kremasti sa dosta fila. Bikovi svaki zalogaj degustiraju lagano, uz uživanje.

Predlog autentičnog zalogaja za Bikove

Ekleri sa Zlatiborac duvan čvarcima

3. Lav

Lavovi su veliki ljubitelji divljači, dimljenog mesa i dimljene ribe. Hrana mora biti bogato ukrašena i poslužena u skupocenom escajgu.

Predlog autentičnog zalogaja za Lavove

Knedle od sremskog sira i Zlatiborac tanke slanine

4. Devica

Device, poput Blizanaca vole sitne zalogaje, a uz sve navedeno hrana biljnog porekla ili salate su im na vrhu liste želja!

Predlog autentičnog zalogaja za Device

Žele od Zlatiborac svinjske pršute sa nektarom od paradajza

5. Jarac

Jarčevi su ljubitelji domaćih jela iz koje god države bili. Hrana karakteristična za to podneblje im je omiljena! Vole mesa koja sadrže kosku, kao i pihtije.

Predlog autentičnog zalogaja za Jarca

Domaći hleb serviran sa Zlatiborac domaćom svinjskom mašću i dimljenom paprikom

6. Riba

Ribe su ljubitelji morskih plodova, supa, ribljih čorbi kao i jela koja sadrže visok procenat vode. Poput Rakova, vole rižota svih vrsta i ukusa.

Predlog autentičnog zalogaja za Ribe

Brancin sa Zlatiborac goveđom pršutom i sosom od dagnji

7. Rak

Znak koji je najosetljivijeg želuca i sistema organa za varenje. To je razlog zbog čega Rakovi vole blaže ukuse, supice, posebno riblje čorbe i sve što je u vezi sa plodovima mora. Rižoto je za njih prava poslastica!

Predlog autetničnog zalogaja za Rakove

Domaće papardele sa pestom od rukole, Zlatiborac tankom slaninom i sušenim paradajzom

8. Ovan

Ovnovi preferiraju jako začinjenu hranu, oštre ukuse i vrela jela. Biber, morska so, šafran su neizostavni! Mesa treba da budu polu pečena ili nepečena.

Predlog autentičnog zalogaja za Ovnove

Pačetina sa kukuruzom, palentom i Zlatiborac pikant kobasicom.

9. Vodolija

Vodolije vole eksperimentisanja sa ukusima, slatko, kiselo, ljuto, sve pomešano i neobično dekorisano!

Predlog autentičnog zalogaja za Vodolije

Kruška aromatizovana sa sokom limete, braon šećerom i Zlatiborac svinjskom pečenicom.

10. Vaga

Vagama je važan balans, pa će voleti umereno topla jela, meso koje je pečeno i sočno, a najviše butne delove.

Predlog autentičnog zalogaja za Vage

Krem od bele čokolade sa kamilicom i bobičastim voćem

11. Škorpija

Škorpije su ljubitelji svih vrsta iznutrica, egzotičnih jela sa jakim začinima i dalekoistočne kuhinje.

Predlog autentičnog zalogaja za Škorpije

Kolač od bundeve i cimeta

12. Strelac

Strelčeve karakteriše želja da probaju sve! Hrana raznih zemalja je u opticaju i sve što ima predznak internacionalnog. Prijaju im sosevi i prelivi, koje vole u kombinaciji sa mesom.

Predlog autentičnog zalogaja za Strelčeve

Indijaner sa kestenom i Baileys kremom.

 

Ne znam koliko ste vi svoj znak prepoznali u predstavljenom meniu, ali mi smo se svi složili i uživali kako u ukusima za sopstveni znak tako i za sve ostale. Ponajviše mi se dopalo jelo za lavove, ribe, rakove i desert za strelca, a za vodoliju je pun pogodak sam opis onoga što volimo i čudnovat ukus kruške spremljene na drugačiji način.

 

FOTO: PR

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *