Ronjenje u Crvenom moru (VIDEO)

Dan u kom si uradio nešto po prvi put u životu treba da zaokružiš žutim markerom i nacrtaš sunce iznad, jer je to dan kada si izašao iz svoje konfor zone! Mi, većina ekipe koju je u Hurgadu dovela turistička agencija Big Blue, smo danas po prvi put ronili! Prvo mala panika, potom neopisiv osećaj plivanja sa morskim svetom, dodirnuti korale i pre svega, prepustiti se osobi koju vidiš prvi put u životu da upravlja tvojim kiseonikom i slobodom kretanja. Decembar je, a more je bilo toliko toplo da smo uživali istražujući čitav svet šarenih, flourescentnih i brzih ribica.

Mislim da sam postala zavisnik i da ću od sada gde god da letujem tražiti prvo turu ronjenja, pa sve ostalo! Neverovatno je iskustvo doživeti morski svet iz dubina toliko izbliza, posebno meni koja nikada nisam ronila ni sa običnom maskom jer sam imala neku vrstu straha i odbojnosti prema plivanju ispod površine. Vrlo je jednostavno bilo naučiti jezik ronilaca i sporazumeti se sa njima, a takođe i uskladiti disanje i navići se na svu tu opremu u kojoj si.

Kroz ovo iskustvo prošla sam sa jednom od omiljenih osoba iz “ovog“ sveta, kako ja to volim da kažem, i cimerom na ovom putovanju, Markom Spalevićem.

Crveno je more poznato po svojim spektakularnim lokacijama za ronjenje, kao što su Ras MohammedElphinstoneThe Brothers and Rocky Island u Egiptu i neke manje poznate lokacije u Sudanu kao što su SanganebAbingtonAngarosh i Shaab Rumi. Delić naše avanture u crvenom moru možete pogledati ovde i iskreno se nadam da ćete osetiti barem delić našeg uzbuđenja, iako na snimku nismo bili sigurni da li fotografiše ili snima pa smo zbog toga dodatno zblanuti! 😀

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *