Zašto treba da posetite baš ovu galeriju?

U prostorijama agencije za integrisane komunikacije Executive Group po sedmi put otvorena je izložba „EGallery“, pod nazivom „Mladost umetnost“ . Odgovor na pitanje zašto bi baš ovu galeriju trebalo da posetite krije se u autorima radova. Naime, priliku da predstave svoje radove dobilo je 20 mladih neafirmisanih umetnika, većinom studenata Fakulteta primenjenih umetnosti i Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Sedma postavka „EGallery“, čiji je akcenat na delima nastalim korišćenjem tehnike ulje na platnu, kombinovanom tehnikom i tehnikama kao što su akvarel na papiru, bojeni lesonit i ugljen na papiru, krasiće spratove prostorija Executive Group tokom narednih šest meseci.

Posetioci će imati priliku da vide i novu seriju radova autora Andreje Krstića Čenipea, koja je zasnovana na igri geometrijskih oblika, odnosa pune i šuplje površine i dinamike elemenata unutar kruga, kao što i možete da vidite na prvoj fotografiji. Sprej i akril na platnu je tehnika kojom je izrađena fotografija pored kruga.

Ova postavka „EGallery“ jedinstvena je po tome što su se među izlagačima našla i deca i mladi sa smetnjama u razvoju, štićenici organizacija Dečje srce i Plava školjka, odnosno deca i mladi oboleli od različitih oblika maligniteta, koje okuplja organizacija Čika Boca.

Radovi dece iz organizacije Čika Boca

Želeli smo da sedmu postavku „EGallery“ dodatno podmladimo radovima dece štićenika ove tri organizacije. Mnogi od njih, kroz kreativne i umetničke radionice svojih organizacija, imaju priliku da iskažu svoju kreativnost i umetničke sklonosti. Pozivajući ih da budu deo naše izložbe, želimo da im pružimo osećaj uključenosti u društvene tokove i priliku da kao pravi umetnici svoje radove izlože u našem nekonvencionalnom galerijskom prostoru“, istakla je Dušica Matijašević, direktorka advertajzinga i strategije agencije za integrisane komunikacije Executive Group.

 

Kako je „EGalllery“ izložba prodajnog karaktera, ovom prilikom 10 odsto prihoda od prodaje radova bilo je namenjeno navedenim organizacijama. Posetioci su takođe mogli da kupe i radove dece, štićenika ove tri organizacije.

 

Radovi izrađeni tehnikom fraktalnog crtanja

„Izuzetno je važno posmatrati dete sa invaliditetom kao dete sa potencijalom. Osnaživati porodice dece i mladih sa invaliditetom, razvijati talente naše dece, pažljivo osluškivati njihove ideje i podržavati ih u kreativnom procesu je od izuzetnog značaja za njihovu integraciju u današnje društvo, kao i njihovu interakciju sa umetnošću, a ne samo sa problemima i bolničkim mantilima. Biti u prilici da pokažemo talente naših bisera za nas omogućava nam vidljivost i prisutnost i predstavlja podršku našoj svakodnevnoj borbi za prava dece i mladih sa invaliditetom,“ napomenula je Nadica Blažić iz organizacije Plava školjka.

 

 

 

 

 

Sedma postavka „EGallery“ biće otvorena za posetioce svakog petka od 15 do 17 časova, uz prethodnu najavu dolaska na e-mail office@eg.rs, a kako je agencija pet friendly, posetioci će moći da uživaju u postavci zajedno sa svojim ljubimcima.

 

*Fotografije u tekstu nastale su prilikom moje posete galeriji. Najdraže umetničko delo koje sam videla je upravo na naslovnoj fotografiji ovog teksta i autor istog je Nevena Belić, delo je nazvano Igra, a tehnika koju je mlada umetnica koristila je akril na platnu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *